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Rencontre Avec Thierry Chocolats


Thursday, June 15 - 6:30pm

at the Alliance Française de Vancouver

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One French Chef you should know about in Vancouver!

Rencontre Avec” is a rendez-vous with artisans/artists who highlight the French-expertise in Vancouver. Every two months, we invite you to discover their craft, the traditional know-how of their work.

Due to a high demand for the first event on March 16, Thierry Busset, notable French-chocolatier in BC makes us the honor to come back for another evening on Thursday, June 15 at 6:30pm.

This creative chef enjoy working by hand: 25 years in the pastry business in total and 90% of pastry is produced in his kitchen. If he wasn’t a pastry chef he would have certainly be doing something artistic such as architect or wood carver.

Born in Auvergne, Thierry Busset honed his craft at the hands of the masters, including chocolatier Bernard Sicard in Auvergne, and later at Pilati Patisserie in the Loire Valley. He was pastry Chef at two three-star-Michelin restaurants in London: Le Gavroche and Marco Pierre White.

Upon moving to Vancouver, Chef Thierry led the pastry programs at two sister venues: CinCin and West, where his innovative approach to desserts, chocolates and breads, according to Vancouver magazine, saw him “widely regarded as one of North America’s finest pastry chefs”.

You will be able to get to know the science of pâtisserie with a multiple-award-winning success mâitre pâtissier who fulfill a dream of showcasing his art!


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Un Chef français à venir découvrir sur Vancouver !

"Rencontre avec" est une rencontre avec des artisans/artistes, ambassadeur du savoir-faire français à Vancouver.

Tous les deux mois, nous vous invitons à découvrir leur métier et l'art de leur travail.

Suite à une forte demande pour le premier évènement du 16 mars, Monsieur Thierry Busset, le brillant chocolatier français nous fait l’honneur de revenir pour une nouvelle soirée à l’Alliance Française le jeudi 15 juin à 18h30.

Ce chef aime travailler à la main: 25 ans dans la pâtisserie et 90% de son travail est produit dans sa cuisine. S'il n'était pas Chef, il aurait certainement fait un métier artistique comme architecte ou sculpteur de bois.

Né en Auvergne, Thierry Busset perfectionne son métier avec les plus grands maîtres, dont le chocolatier Bernard Sicard et plus tard à la Pâtisserie Pilati, dans la vallée de la Loire. Il a été chef pâtissier de deux restaurants à Londres qui ont obtenu trois étoiles Michelin: Le Gavroche et Marco Pierre White.

Lorsqu'il s'est installé à Vancouver, Thierry a dirigé les deux programmes de pâtisserie dans deux établissements partenaires: CinCin et West, où son approche innovatrice des desserts, des chocolats et des pains, lui a valu d'être considéré par Vancouver Magazine comme "l'un des plus meilleurs pâtissiers d'Amérique du Nord".

Vous pourrez venir découvrir la science de la pâtisserie avec un maître pâtissier au multiple succès qui réalise le rêve de partager son art !

It all comes with BONJOUR