Let's Celebrate Africa : en cuisine !

Let's Celebrate Africa : EN CUISINE !

Sunday, February 28th, 2021 - 11am
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Come celebrate Black History Month with Alliance Française Vancouver and Afrika21!

Join us from your kitchen to follow a delicious recipe made by Madani's Kitchen, Vancouver’s first gourmet catering service specialized in Senegalese cuisine, animated by amazing storyteller Wanda Jemly. During 1h, prepare a special Sunday lunch Live with a Senegalese note! Get ready beforehand, buying the following ingredients: 

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Venez célébrer le Mois de l'histoire des Noirs, en ligne, avec l'Alliance Française Vancouver et Afrika21 !

Rejoignez-nous depuis votre cuisine pour réaliser une délicieuse recette élaborée par Madani's Kitchen, le premier service de restauration gastronomique de Vancouver spécialisé en Cuisine sénégalaise. Cette séance sera animée en direct par la merveilleuse conteuse Wanda Jemly. Pendant 1h, préparez en notre compagnie votre déjeuner du dimanche, aux saveurs sénégalaises !

Stuffed chicken thigh, Saint Louis style, served with cowpea pancakes, in rougaille tomato sauce

Ingredients for Two Portions | 2 chicken thighs, 1 chicken breast for the stuffing, 1 bunch parsley, green onion 1 bunch, garlic 50g, onion 100g, mashed tomato 200ml, ground ginger, 1 medium carrot, 1 small green pepper, cowpea flour 200g (black-eyed cowpea), vegetable oil 200ml, 2 eggs, salt, pepper, chicken broth

[VEG OPTION] Cowpea pancakes with rougaille sauce served with beet mille-feuille with sweet potato puree
Same ingredients but add: 2 sweet potatoes, 1 beet, pinch of nutmeg, 33% whipping cream.


Cuisse de poulet farcie, style saint Louisienne, servie avec des galettes de niébé, à la sauce tomate rougaille

Ingrédients pour 2 personnes | 2 cuisses de poulet, 1 poitrine de poulet pour la farce, persil 1 botte, oignon vert 1 botte, ail 50g, oignon 100g, tomate en purée 200ml, gingembre moulu, 1 carotte moyenne, 1 petit poivron vert, farine de niébé 200g (dolique à oeil noir), huile végétale 200ml, 2 oeufs, sel, poivre, bouillon de volaille.

[OPTION VEGE] Galettes de niébé à la sauce rougaille servie avec mille-feuille de betterave à la purée de patate douce
Même ingrédients mais rajouter: 2 patates douces, 1 betterave, pincée de muscade, whipping cream 33%

MEET THE HOSTS

Rokia Koné Passionate about culinary art, Rokia Kone created in 2020 Madani's Kitchen, a gourmet catering service specializing in African flavors.

Ansou Sagna Chef Ansou Sagna, from Senegal, has more than 20 years of experience in the world of gastronomy.

Wanda Jemly Born in Cameroun where she lived until she turned 16, Wanda Jemly settled in Vancouver as a storyteller and author.

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